İzmir Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum oksit yüksek dirençli bir porselendir ve diğer metal destekli porselenlerin aksine zirkonyum porselen, doğal dişler gibi ışığı geçirgen olduğu için doğal bir görünüm kazanılır.

Zirkonyum dayanıklı, aşınmaya karşı dirençli bir malzeme olmasının yanı sıra oldukça doku dostu olmasıyla bilinen bir malzemedir. Bazı metal alaşımlarında görülen aşınma, diş dokularında ve dişetlerinde siyah ya da gri renk yansıması zirkonyumlarda görülmez.

Zirkonyum için birçok farklı renk seçeneği sunulmakta ve hastaların doğal dişlerine uygun kronlar hazırlanmaktadır.

Zirkonyum Kaplamalar Nasıl Uygulanır?

  • Zirkonyum kaplama tedavisi 3-6 gün içerisinde bitirilmektedir. Tedavinin başında restorasyonun türüne ve sağlıklı dişlerden önceden belirlenen miktarda aşındırmalar yapılır.

  • 3D dijital tarayıcılarla hastadan dişlerinin ölçüsü alındıktan sonra üretilecek dişin bilgisayarda dijital modeli oluşturulur ve 3 akslı zirkonyum kazıma cihazlarında kaplamalar üretilir. Ardından hastanın fotoğraflarına göre zirkonyum kaplamaların son makyajları yaparak fırınlanır ve işlem cilayla tamamlanarak doğal bir görüntü elde edilir.

Zirkonyum Kaplamaların Bakımı Nasıl Yapılır?

Zirkonyum Diş Kaplamasının

Avantajları

Nelerdir?

Zirkonyum Diş, metal destekli kaplamaların ışık geçirgenliği çok azdır ve bu da zamanla diş etlerinde koyu bir rengin oluşmasına neden olmaktadır. Geliştirilerek ağız ve diş sağlığı dünyasına kazandırılan zirkonyum diş ise ışık geçirgenliği daha yüksek ve beyaz renkli olmasından dolayı zaman içinde diş etlerinde koyuluğa neden olmamaktadır.

Zirkon seramik uygulamasını diğer tedavi yöntemlerinden ayıran en büyük özellik, kısa sürede tedavinin tamamlanabiliyor olmasıdır. Diş hekimlerimiz genel olarak zirkon seramik tedavisini 5 gün içinde tamamlamaktadır.

Zirkonyum diş kaplama, çoğunlukla estetik alanında kullanılan bir diş tedavi yöntemidir. Diş beyazlatma gibi metotlar uygulandığı halde olumlu sonuca ulaşılamayan durumlarda zirkonyum kullanılmaktadır. Genel olarak kullanım alanları şunlardır:

-İleri derecede diş renklenmelerinde,

-Kalıtsal diş yapısı renklenmelerinde,

-Ortodontik tedavinin tercih edilmediği durumlarda; ayrık (diestema), az çapraz ya da  dönük diş tedavisinde,

-Yapısı ve rengi bozulmuş eski dolgularda,

-Arka grup dişlerde köprü veya kaplama olarak,

-Ön grup dişlerde, implant üstü protezlerde,

-Gülüş tasarımı oluşturmak için zirkonyum kaplama kullanılmaktadır.

Zirkonyum elementi yapısı gereği doğal diş rengine en uygun kaplamayı elde etmemizi sağlar. Porselen kaplamaların aksine arka dişlerde de zirkonyum kaplamanın güvenle kullanılması mümkündür. Çiğneme hareketinden oluşan kuvvet arka dişlerdeki porselen kaplamaların hasar görmesine sebep olurdu. Yüksek direnci sayesinde ön ve arkadaki tüm dişleriniz zirkonyum ile kaplanmaya müsaittir. Zirkonyum kaplamalar hiçbir yumuşak ya da sert dokuyla etkileşime girmez bununla birlikte diş etiyle etkileşime geçmediği için zamanla diş eti morarmalarına da sebep olmamaktadır. Zirkonyum kaplamalarda, metal içeren kaplamalarda sık karşılaşılan koku problemi yaşanmaz.